متال دیگ – بخارگستر طبرستان- پمپ های طبقاتی

پمپ های طبقاتی

پمپ سانتریفیوژ از انواع پمپ جابجایی غیر مثبت بوده که با چرخش پروانه، انرژی به سیال منتقل می گردد. در این پمپ ها انرژی از الکتروموتور گرفته شده و به سیال انتقال می یابد. مقداری از این انرژی برای حمل سیال به سمت بالا و خلاف جهت جاذبه صرف می شود که در واقع همان هد پمپ می باشد.

در واقع نیروی گریز از مرکز عبارت است از انتقال انرژی از یک پروانه دوار به سیال جهت تولید فشار و در نتیجه آن حرکت- سانتریفیوژ پرکاربردترین پمپ آبی در صنعت به شمار می رود و شاید بتوان گفت که بیش از سه چهارم پمپ هایی که در صنعت مصرف می شوند، سانتریفیوژ هستند

پمپ های طبقاتی عمودی و افقی از چند پروانه و طبقه تشکیل شده اند و یک محور و شفت اصلی دارند. پروانه ها و کاسه دیفیوزر در یک محور قرار داده شده اند. مکانیزم کارکرد این پمپ به این صورت می باشد که فشار سیال با داخل شدن به پمپ، توسط پروانه ها فشار پیدا می کند. فشار سیال با وارد شدن به پروانه های بیشتر، افزایش می یابد. در نهایت سیال به سمت خروجی پمپ هدایت می شود.

تفاوت پمپ سانتریفیوژ عمودی با پمپ سانتریفیوژ افقی در سطح مقطع آنها می باشد که طبیعتا در عمودی کمتر بوده و در نتیجه مناسب جاهایی می باشد که با کمبود فضا روبرو هستند.

 

کاربرد پمپ های طبقاتی عمودی و افقی

در سیستم ها و مصارفی که به فشار، هد بالا ( دیگ های بخار نیروگاهیو فضای کم نیاز است، از سری پمپ های طبقاتی در مصارف صنعتی، کشاورزی و ساختمانی استفاده می شود. سایر کاربردهای این پمپ ها عبارتند از و در مصارف ساختمانی و برج های مسکونی به منظور تقویت فشار –  بوستر پمپ ها -دیگ های بخار و بویلرها -آب شیرین کن ها RO  و آب تصفیه کن .

الکترو پمپ دیگ بخار سانتریفیوژ طبقاتی به پمپ هایی گفته می شود که در آن مایعات از طریق پروانه های چندگانه که در طبقات فوقانی هم قرار گرفته اند جابجا می شود.

این پمپ طبقاتی بصورت پمپ های چند طبقه و چند پروانه یا فشار قوی نیز معرفی می گردند.

پمپ طبقاتی از یک محور واحد تشکیل شده که محور اصلی که پروانه ها و کاسه ها یا دیفیوزر ها را در یک محور قرار داده است.

با ورود سیال به درون پروانه و دیفیوزر پروانه درمحفظه پمپ دیگ بخار ،افزایش فشار حاصل شده و با جلو رفتن سیال و ورود به پروانه بالاتر و بالاتر افزایش فشار رخ میدهد و سیال به سمت خروجی پمپ دیگ بخار هدایت می گردد ،اما الکتروپمپ طبقاتی بویلر بخار عمدتا به صورت پمپ طبقاتی عمودی دیگ بخار و پمپ طبقاتی افقی دیگهای بخار ظرفیت پایین تولید و ارایه می گردد که در نوع پمپ طبقاتی افقی که به پمپ طبقاتی ایستاده دیگ بخار هم معروف می باشد با توجه به کم حجم بودن و قرار گیری کاملا فشرده در مکان نصب پمپ دیگ بخار در موتورخانه ها کاربرد فراونی نسب به الکتروپمپ طبقاتی افقی دارد ، اما الکتروپمپ طبقاتی افقی در مکان هایی که محدودیت ارتفاع دارند بسیار مورد بهره بردای قرار می گیرد.

 به دلیل تغییرات در دبی پمپ بویلر بخار دور الکتروموتور در الکتروپمپ طبقاتی ثابت می باشد.

پمپ طبقاتی در دیگ بخار

پمپ طبقاتی عمودی در دیگ بخار بصورت عمود نصب بوده و کاملا پرتابل و کم جا می باشد و همان طور که مشاهده می کنید از یک الکتروموتور و و مجموعه پمپ دیگ بخار که شامل پروانه ها و دیفیوزر ها و اتصالات ورودی و خروجی تشکسل شده است که با ورود سیال به داخل ان و پس از عبور از پروانه افزایش فشار به بویلر بخار حاصل می شود.

 مزایای پمپ طبقاتی

صرفه اقتصادی

در دسترس بودن

طراحی ساده

فضای اشغالی کم

هزینه تعمیرات و نگهداری پایین

تنوع در جنس پروانه

و نیز مزایای پمپ طبقاتی دیگ بخار افقی و پمپ طبقاتی عمودی افزایش فشار حاصله از کارکرد پمپ بوده و همچنین نباید سیال حاوی ذرات معلق باشد زیرا باعث آسیب جدی به پمپ می گردد..

در نهایت نباید پمپ طبقاتی افقی و پمپ طبقاتی عمودی بدلیل فشار بالا کارکرد خشک و بدون سیال کار کند

مشخصه فنی پمپ طبقاتی دیگ بخار :

بالا بودن فشار کارکرد تا 30 بار برای دیگ بخار تا فشار 28 بارقیمت پمپ های فوق با تخفیفات عالی و بهترین جنس و متریال در اختیار مشتری قرار میگیرد….

دبی بالای پمپ تا 40 الی 50 متر مکعب بر ساعت برای دیگ بخار

توان مصرفی 45 تا 55 کیلووات

سایز ورودی و خروجی از یک اینچ تا 3 اینچ

بدنه پمپ از استیل و چدن

پروانه پمپ از استیل

شافت پمپ از استیل

بوش سرامیکی جهت کنترل دوران شافت

پایه چدن

پمپ های استفاده شده در دیگ بخار- متال دیگ:

پمپ طبقاتی گراندفوس . GRUNDFOS

پمپ طبقاتی لئو . LEO

پمپ طبقاتی سایر . SAER

بازدیدها: 7

فهرست